Ποιες είναι οι καθαρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης; Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα;

● Η Λισαβόνα βρίσκεται στην πρώτη θέση ως η καθαρότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με μέση βαθμολογία καθαριότητας 4,79 αστέρια
● Η Πράγα και το Ζάγκρεμπ κατατάσσονται στην πρώτη θέση, και οι δύο με μέση βαθμολογία 4,74 αστέρια
● Η Ρώμη, το Παρίσι και το Βερολίνο είναι από τις 10 κορυφαίες πρωτεύουσες με τις υψηλότερες βαθμολογίες καθαριότητας
● Το Ζάγκρεμπ είναι η καθαρότερη πρωτεύουσα για τους χρήστες της Airbnb και της Booking.com, ενώ το Παρίσι είναι το πρώτο στο TripAdvisor
● Η Κοπεγχάγη κατατάσσεται στην τελευταία θέση με τη χαμηλότερη μέση βαθμολογία καθαριότητας από τους τοπ 20 προορισμούς (4,43 αστέρια)
● Η Αθήνα βρίσκεται στην 11η θέση με συνολική βαθμολογία 4,68 αστέρων

Η πανδημία του κορωνοϊού, ευαισθητοποίησε ακόμη περισσότερο τους ταξιδιώτες σε θέματα καθαριότητας, ανεβάζοντας ψηλά την ζήτηση καθαρών καταλυμάτων. Έχοντας αυτό υπόψη, οι ειδικοί στο ShowersToYou.co.uk προσπάθησαν να βρουν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τα καθαρότερα καταλύματα για να μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε την επόμενη απόδραση!

Χρησιμοποιώντας τα Airbnb, Booking.com και Tripadvisor, υπολογίστηκε η μέση βαθμολογία καθαριότητας των καταλυμάτων σε δημοφιλείς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πού είναι οι 3 πιο καθαρές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;

Η Λισαβόνα έρχεται στην πρώτη θέση ως η καθαρότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με κατά μέσο όρο 4,79 αστέρια. Μεταξύ των τριών ιστότοπων που αναλύθηκαν, η Airbnb στη Λισαβόνα είχε τις υψηλότερες βαθμολογίες (4,89), ενώ το TripAdvisor ακολουθεί πολύ πίσω (4,87 αστέρια). Συνήθως οι κριτικές ανέφεραν: “τα δωμάτια ήταν καθαρά και καλά φροντισμένα”.

Ερχόμενοι στη δεύτερη θέση, έχουμε τη γραφική Πράγα. Η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας σημείωσε κατά μέσο όρο 4,74 αστέρια συνολικά, με τις διαμονές στην Airbnb να λαμβάνουν την υψηλότερη βαθμολογία καθαριότητας (4,87). Με την ίδια μέση βαθμολογία είναι το Ζάγκρεμπ (4,74).

Το Βερολίνο καταλαμβάνει την 10η θέση μαζί με την Αθήνα και τη Βουδαπέστη με συνολική βαθμολογία 4,68 αστέρων. Οι επισκέπτες της Airbnb ήταν οι πιο ικανοποιημένοι με την καθαριότητα της διαμονής τους, βαθμολογώντας τη ζωντανή πρωτεύουσα με 4,84 αστέρια, ακολουθούμενα από το TripAdvisor (4,76 αστέρια) και το Booking.com (4,44 αστέρια).

Ποιές είναι οι καθαρότερες πρωτεύουσες της Airbnb;
Το Ζάγκρεμπ βγαίνει στην κορυφή με 4,93 αστέρια στην Airbnb. Μερικά από τα σχόλια επισκεπτών περιγράφουν τη διαμονή τους στην πρωτεύουσα της Κροατίας ως “πεντακάθαρο” και “άψογα καθαρό”. Παρά την κατάταξη ως την έκτη καθαρότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα συνολικά, η Μόσχα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μαζί με τη Βουδαπέστη, τη Μαδρίτη και το Άμστερνταμ με μέση βαθμολογία καθαριότητας στην Airbnb 4,90 αστέρων.

Ποιές είναι οι καθαρότερες πρωτεύουσες στο Booking.com;
Και πάλι, το Ζάγκρεμπ έρχεται στην πρώτη θέση ως η πρωτεύουσα της Ευρώπης με τα καθαρότερα καταλύματα στο Booking.com με κατά μέσο όρο 4,67 αστέρια. Ακολουθεί η δεύτερη πρωτεύουσα της Πολωνίας, η Βαρσοβία, με 4,62 αστέρια και η Λισαβόνα με 4,61 αστέρια.

Ποιές είναι οι καθαρότερες πρωτεύουσες στο TripAdvisor;
Σε αντίθεση με το στερεότυπό του ότι είναι δύσοσμο και βρώμικο, οι χρήστες του TripAdvisor αξιολόγησαν το Παρίσι ως πόλη που έχει τις καθαρότερες διαμονές στην Ευρώπη με 4,88 αστέρια. Η Λισαβόνα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με βαθμολογίες καθαριότητας 4,87 αστέρια. Καταπολεμώντας το ίδιο στερεότυπο, το Λονδίνο είναι στις 3 πιο καθαρές πρωτεύουσες στο TripAdvisor με 4,85 αστέρια κατά μέσο όρο.